Comparatie intre POP3 si IMAP.

IMAP vs. POP3

IMAP si POP3 sunt cele doua protocoale care permit accesul la serverul de email pentru gestionarea corespondentei electronice.

Contul IMAP

Daca folositi protocolul IMAP, atunci toata corespondenta electronica va putea fi pastrata pe serverul de email in diverse directoare standard sau create de dumneavoastra. Acest lucru va ofera posibilitatea sa folositi orice calculator care dispune de o conexiune la internet pentru a va verifica posta electronica. In general, IMAP este avantajos atunci cand doriti sa verificati posta electronica din mai multe surse, folosind diverse calculatoare cu conexiune la internet.

Contul POP3

Daca folositi protocolul POP3, atunci veti avea un singur director, Inbox, in care va sosi corespondenta electronica. In momentul in care accesati contul de email, intreaga corespondenta electronica este mutata de pe serverul de email si salvata pe calculatorul pecare l-ati folosit pentru a verifica posta electronica. Astfel, nu veti putea reciti corespondenta veche decat folosind calculatorul cu care ati citit-o pentru prima data.

Pentru o comaparatie completa vizitati http://www.imap.org/imap.vs.pop.brief.html