Instalare DotNetNuke Community Edition intr-un abonament de hosting SWH Express

Dotnetnuke este cel mai raspandit CMS open source dezvoltat in ASP.NET si este disponibil in toate abonamentele de hosting pe Windows prin aplicatia Microsoft Web Application Gallery. In acest articol va voi prezenta pas cu pas instalarea acestui CMS intr-un abonament de hosting .

1.  Va trebui sa va logati in panoul de control Websitepanel cu credentialele pe care le-ati primit prin email odata cu activarea abonamentului de hosting. Dupa logare dati click pe numele abonamentului de hosting ca in imaginea alaturata :

2. Adaugarea domeniului si a website-ului (inainte de aceasta trebuie sa va asigurati ca domeniul are setate nameserverele noastre)

Daca nu detineti un domeniu personal puteti instala aplicatia pe un subdomeniu gratuit oferit de LiveHosting. Acesta poate fi activat din meniu Provider Subdomain

3. Urmatorul pas este selectarea modul in care o sa ruleze aplication pool-ul asociat aplicatie , precum in imaginea de mai jos :

Dupa ce ati selectat ASP.NET 2.0 apasati butonul Update.

4.  Inainte de a incepe instalarea propiu zisa a aplicatie trebuie creata baza de date MSQL si userul asociat

5. Acum putem trece la wizard-ul de instalare al Dotnetnuke disponibil din meniul Microsoft Web App Gallery :

Pentru pasul urmator trebuie introduse datele de autentificare pentru conectarea la baza de date care a fost creat anterior. Ip-ul serverului de MSQL il puteti afla din email-ul de activare al abonamentului de hosting din sectiunea Databases :

In order to connect to SQL Server 2008 from Management Studio, Enterprise Manager, Query Analyzer or other client software you can use the following SQL Server address:

89.38.209.13

Dupa ce se finalizeaza instalarea bazei de date se trece la setarea datelor de acces in partea de administrare a aplicatie. Pentru ca Dotnetnuke sa poate folosi functia SMTP inclusa trebuie folosit Basic Autentification  :

Mai trebuie setata parola pentru admin :

Si in final aplicatia a fost instalata cu succes :