Domeniul meu este inregistrat prin alt registrar. Il pot transfera la LiveHosting?

Domeniul meu este inregistrat prin alt registrar. Il pot transfera la LIVEHOSTING DATACENTER?

Domeniile .ro nu necesita transferul catre alt registrar. Tot ce ai de facut este sa modifici serverele DNS.

In ceea ce priveste domeniile .com, .net si .org, raspunsul este Da. Cu toate ca nu este absolut necesar ca domeniul sa fie inregistrat prin noi (este suficient sa specifici serverele noastre DNS in setarile domeniului, prin interfata pusa la dispozitia ta de catre registrarul curent), unii clienti prefera ca domeniul sa fie administrat de catre compania care le ofera si serviciile de gazduire web.

Daca doresti sa administram noi domeniul, putem initia oricand transferul acestuia catre noi. Transferul unui domeniu .com, .net sau .org implica o taxa de 49 RON, reprezentand prelungirea inregistrarii acestuia cu un 1 an.

Transferul unui domeniu este strict optional si este efectuat la cererea clientului. Pentru acest lucru, deschide un tichet de suport mentionand domeniul (domeniile) pe care doresti sa-l (sa le) transferi.

Te rugam sa retii ca nu putem transfera decat domenii .com, .net si .org. De asemenea, este important sa retii ca sunt multe motive pentru care un transfer poate esua si nu putem garanta finalizarea cu succes.

Posibile motive care pot duce la esuarea transferului:

  • Nu esti listat ca Registrant, Contact Administrativ sau Contact Tehnic pentru domeniul respectiv
  • domeniul a fost inregistrat in ultimele 60 zile
  • domeniul este inregistrat printr-un registrant care nu permite efectuarea transferurilor
  • Contactul Administrativ al domeniului refuza transferul
  • domeniul face subiectul unei dispute intre doua parti si este pus in asteptare

Sfaturi prinvind transferul unui domeniu

- Pentru a maximiza sansele efectuarii unui transfer cu succes, inainte de a solicita transferul, verifica informatiile din whois pentru domeniu.

  • sa apari ca persoana de contact
  • datele de contact sa fie corecte (adresa email)

Efectuarea transferului se realizeaza dupa ce autorizezi acest lucru, raspunzand la mesajul care-ti va fi trimis la adresa de contact.

- Unii reigstranti nu vor initia transferul sau nu-l vor aproba daca domeniul se apropie de data de expirare (unii registranti blocheaza transferurile cu 10 zile inainte de data de expirare, oricum aceste politici difera de la registrant la registrant) si daca decizi sa efectuezi transferul, pentru rezultate mai bune, este bine sa-l initiezi cu cel putin 2 saptamani inainte de data expirarii.