Greylisting - Filtru antispam

Cu ajutorul SmarterMail va oferim o serie de optiuni pentru reducerea spam-ului cu pana la 99%. Aceasta functionalitate este numita Greylisting.

Cum functioneaza aceasta?

1. nume@domeniu.com va trimite un email.

2. Serverul de email raspunde inapoi cu "4.5.1, please try again later". In concordanta cu standardele STMP aceasta operatie este acceptabila.

3. Serverul de email care a trimis acel email pune emailul intr-o lista de asteptare pentru a reincerca trimiterea lui la un interval intre 15 si 60 de minute. Un server de email este obligat sa faca aceasta operatie in concordanta cu standardele internationale SMTP. Spammerii de obicei nu fac aceasta operatie. Serverele noastre de email sunt setate cu un minim de 10 minute inainte de a accepta un email si un maxim de 360 de minute (6 ore) inainte ca operatia sa expire.

4. Dupa ce trimul trece iar serverul care va trimite acel email incearca din nou sa va trimita acel email, SmarterMail va recunoaste acel email si ii va permite livrarea lui.

5. SmarterMail va adauga casuta de email care v-a trimis emailul in lista "good sender" si il va mentine in aceasta lista timp de 180 de zile. Ulterior nici un email trimis de la casuta de email care v-a trimis emailul nu va fi intarziat.

 

Asadar, la inceput va ve-ti confrunta cu intarzieri asupra primirii email-urilor dar dupa ce primul email v-a fost livrat nu va mai fi cazul.

Pentru dezactivarea greylisting trebuie sa urmati pasii urmatori:

1. Va accesati casuta de email prin webmail la adresa http://mail.domeniul-tau.com

2. Settings>My Settings si bifati "Bypass Greylisting".

ATENTIE:

Nu recomandam dezactivarea greylisting deoarece traficul folosit chiar si de emailurile de tip spam este contorizat in traficul total al abonamentului de hosting.